Programjaink

Megújult programokkal vár a Kortárs Segítő Csoport!

 

Mint minden évben, idén is szeretettel várunk minden érdeklődőt csoportunk pszichoedukációs programjain. A félév során két társasjátékest, két Identity-alkalom, egy filmest és egy tematikus est keretein belül ismerkedhettek önmagatokkal és a pszichológia világával.

Önismereti játékestjeinken olyan társasjátékokat próbálhattok ki, mint a Dixit, az Identity, a Relativity vagy az Érzelmek Birodalma. Célunk, hogy ezeken az alkalmakon egy nyugodt, elfogadó légkörben egyszerre tudjunk kikapcsolódni és szórakozni, elgondolkodtató kérdésekkel fejleszteni önismeretünket, valamint kellemes beszélgetések során jobban megérteni mások gondolkodását is.  

Az Identity-estek a többi játékesthez képest zártabb körűek, kisebb létszámban, csendesebb környezetben valósulnak meg. Így olyan biztonságosabb kereteket hozhatunk létre, amelyek között lehetőség van bizalmasabb kapcsolatot kialakítani a többi játékossal, és alaposabban elmélyedni az önismeret kérdéseiben.

Filmestünkre igyekszünk mindig olyan filmet választani, amely izgalmas, pszichológiai szempontból is releváns témákat érint. Ezekről a közös filmnézés után együtt beszélgetünk, így mindenkinek lehetősége nyílik alaposabban is átgondolni a benne felmerült érzéseket, gondolatokat, valamint megismerni a többiek nézőpontját az adott témáról. 

Tematikus estünkön lehetőségetek nyílik jobban elmélyedni egy pszichológiai témában, valamint az önismereteteket fejleszteni az adott területen. 

Programjainkról további részleteket találsz a Kortárs facebook oldalán!