Csatlakozz!

Kik vagyunk, és miért jó csatlakozni hozzánk?

 

Az ELTE Kortárs Segítő Csoportja az egyetlen olyan önkéntes gyakorlati hely, ahol a pszichológushallgatók – még diploma nélkül – esetvezetést folytathatnak. ELTE-s hallgatók nem klinikai relevanciájú problémáiban, elakadásaiban segítünk maximum 6 alkalom tanácsadás beszélgetés során, valamint – szervezetünk fenntartása mellett – pszichoedukációs programokat szervezünk. Az ELTE összes hallgatójának ingyenes tanácsadás alkalmakkal rendelkezésre álló Életvezetési Diáktanácsadó  (http://www.tanacsadas.elte.hu) égisze és szakmai felügyelete mellett működünk.

 

Amit a Kortárs adni tud a segítőinek:

 

Amit jó, hogyha a jelentkezéskor magaddal hozol:

 

 

Ha úgy döntöttél, hogy csatlakozol

Tájékoztató, jelentkezés

Részt vehetsz az általunk rendezett tájékoztató alkalmon. Itt személyesen is bemutatjuk a csoportot, a szerveződését, a működést, és minden fontos információt elmondunk. Ekkor felteheted a kérdéseidet, és az e-mail címed felírásával jelentkezhetsz is. Hogyha nem tudsz eljönni, akkor a jelentkezési szándékod online is jelezheted felénk: küldj egy üzenetet az eltekortarssegito@gmail.com e-mail címre Jelentkezés tárggyal (fontos, hogy ne a segítői beszélgetésre jelentkezéshez megadott kortars.segito@ppk.elte.hu címre írj). A jelentkezés nagyjából minden év szeptemberében és októberében érvényes a Facebookon rögzített aktuális határidőig.

Felvételi interjú, motivációs alkotás

Miután jelentkeztél, egy felvételi beszélgetés vár majd rád, aminek az időpontját előzetesen egyeztetjük. Ezen a beszélgetésen hármasával fogtok részt venni. Megismerkedünk, beszélgetünk, illetve lesz néhány szituációs feladat, amit közösen kell majd megoldanotok. Nagyon fontos, hogy a jelentkezés feltétele még egy úgynevezett motivációs alkotás elkészítése. Ez lehet bármi, aminek kapcsán beszélsz majd magadról, és arról, miért szeretnél csatlakozni hozzánk. Tehát ezt az alkotást mindenképpen hozd magaddal az interjúra! Fontos, hogy ezt nekünk készítsd és olyan legyen, amit itt tudsz hagyni!

Az interjú után

Várhatóan az őszi szünetben értesítünk majd minden jelentkezőt e-mailben a felvételről és a továbbiakról:

Ha felvételt nyertél, részt kell majd venned egy kétnapos képzésen, mely a csatlakozás feltétele. Ez a képzés a belépőd a csoportba. Általában novemberben kerül megrendezésre két hétvégi napon. Ahhoz, hogy esetet is vezethess, további képzésekre is szükséged lesz, a tavaszi félévben egy szakmai vezetőnél fogsz képződni, és egy év múlva már esetvezető kortársként is tudsz tevékenykedni.

Ha végeztél az első kétnapos alapképzéssel is, akkor egy beavató Mikulás buli keretében a csoport teljes jogú tagjává válsz majd. Ezek után már belekóstolhatsz egy-egy projekt munkájába, részt vehetsz a közgyűléseken, szupervíziós és intervíziós alkalmakon.

Végül, a vizsgaidőszak végén, február elején részt vehetsz az első elutazásodon. Ezzel, a tavaszi félévbe lépve, ténylegesen megkezdődik Kortárs pályafutásod.

Szeretettel várunk minden lelkes jelentkezőt a tájékoztató alkalmakon és az interjún!

13626491_10205064650176361_5544702633376232673_n